Samo dobra glazbaAutobusni kolodvor Dubrovnik

Autobusni kolodvor u Dubrovniku smješten je u Gružu, u odnosu na Stari grad i centar Dubrovnika, udaljen je 2 km.  Nedavno je izgrađen, a nalazi se u blizini luke. Uz međunarodne linije, postoje svakodnevne međugradske veze Dubrovnika sa svim većim gradovima u Hrvatskoj, a redovnim autobusnim linijama odlično je povezan sa ostalim djelovima grada. Savjetujemo vam kupnju autobusne karte na vrijeme, naročito za vrijeme ljeta

 

Sadržaj autobusnog kolodvora Dubrovnik

 

Putnicima uz informativni i prodajni ured nudi garderobu, taksi stajalište, prodajni kiosk…  U blizini kolodvora nalazi se i jedan od informativnih ureda Turističke zajednice Grada Dubrovnika. Na autobusnom kolodvoru nalazi se jedina garderoba u Dubrovniku u kojoj možete ostaviti svoju prtljagu, a uvijek su vam na raspolaganju i obližnje taxi usluge. Autobuse zračne luke koji obavljaju prijevoz od i prema zračnoj luci Dubrovnik voze dvije kompanije: kompanija Atlas čiji autobus polazi u skladu sa većinom redovnih letova zračne luke; druga kompanija je Elite travel koja ima fiksni vozni red za autobuse prema i iz zračne luke. Iz zračne luke, svi autobusi zračne luke staju kod ulaza Pile i i na glavnom autobusnom kolodvoru; uz to Elite travel autobusi staju pored trgovine Tommy u Vukovarskoj ulici. Na putu prema zračnoj luci u autobus Elite travel-a može se ući na glavnom autobusnom kolodvoru, pored osiguravajuće tvrtke Grawe, i pored ulaza za žičaru.

I sa ulaza Pile i sa glavnog autobusnog kolodvora voze autobusi prema gotovo svim djelovima Dubrovnika.

 

 Autobusi kompanije Atlas sa glavnog kolodvora polazi 1.30 sat prije polaska domaćih letova i 2 sata prije međunarodnih letova; ovaj autobus NE staje kod ulaza Pile. Smještaj u blizini autobusnog kolodvora Dubrovnik Kao što je već spomenuto autobusni kolodvor Dubrovnik nije smješten kod starog centra grada Dubrovnika. Ipak u blizini kolodvora moguće je bez problema pronaći smještaj u nekom od apartmana, hotela ili hostela. Ipak dosta veći izbor smještaja je u blizini centra ili u dijelovima grada Lapad i Babin Kuk gdje je ujedno i smještena većina hotela.

 

Detaljnije informacije potražite na službenoj stranici Autobusnog kolodvora Dubrovnik ili na stranici lokalnog prijevoznika Libertas Dubrovnik.