Samo dobra glazba06. rujna 2021. 14:30

PRVI DAN ŠKOLE

VESELJE U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Povodom početka nove školske godine predstavnici Grada Dubrovnika obišli su dubrovačke osnovne škole kako bi učenicama i učenicima, a posebno polaznicima prvih razreda i njihovim roditeljima, poželjeli sreću u nastavku, odnosno na početku formalnog obrazovanja.

Župan Nikola Dobroslavić također je uputio čestitku svim učenicima, roditeljima i učiteljima povodom početka nove školske godine. "U ovu novu akademsku godinu svi ulazimo puni optimizma i nade da će nedaće koje nam prouzrokuje pandemija koronavirusa u skoro vrijeme postati prošlost i da će se život vratiti u ‘staro normalno’. To se naravno odnosi i na sve vas kojima je sada mjesto u školskim klupama u interakciji s vršnjacima i učiteljima kako bi na najbolji mogući način mogli upiti obilje znanja koje vam oni prenose", poručio je župan.

Gradonačelnik Mato Franković pozdravio je „prvašiće“ u Osnovnoj školi Mokošica i u zgradi Centar OŠ Marina Getaldića u povijesnoj jezgri. "Danas započinje vaša školska avantura. Siguran sam da ćete i vi poput svih nas pamtiti prvi susret s učiteljicom i razredom. Neka vam ova avantura bude puna smijeha, radosti i veselja", poručio je gradonačelnik skrenuvši pažnju sugrađanima da s početkom nove školske godine budu krajnje oprezni u prometu, a posebice u blizini škola. Naglasio je i kako će Grad Dubrovnik i dalje, kroz cijeli niz investicija povećavati kvalitetu školske infrastrukture kako bi u nadolazeće četiri godine postigli cilj - održavanje nastave u jednoj smjeni u svim našim školama.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić pridružila se obilježavanju početka nove školske godine u osnovnim školama Marina Držića i Ivana Gundulića te u OŠ Lapad, dok je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica sudjelovao u programu obilježavanju u OŠ Montovjerna, a pročelnik nadležnog upravnog odjela Dživo Brčić obišao je OŠ Antuna Masle u Orašcu.

 

Sretno prvašićima i svim ostalim učenicima osnovnih škola, a posebno roditeljima u novoj nastavnoj godini.