Samo dobra glazba22. studenog 2022. 08:30

U SUBOTU SVEČANO OTVORENJE

POČINJE DEVETI DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

foto: TZ grada Dubrovnika

Program devetog Dubrovačkog zimskog festivala započinje u subotu 26. studenog paljenjem prve adventske svijeće te uključivanjem blagdanske rasvjete i uz koncert grupe Dalmatino.

- Pripreme za ovogodišnje izdanje Dubrovačkog zimskog festivala započele su još u lipnju i vjerujem da smo u suradnji s brojnim partnerima uspjeli kreirati sadržajan i raznolik program koji je namijenjen svim generacijama Dubrovčana te jednako privlačan i našim posjetiteljima - rekla je na konferenciji za medije zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Dubrovački zimski festival nakon dvije pandemijske godine zablistat će u punom sjaju s bogatim programom koji na Stradun donosi čak 10 koncerata. Nakon otvaranja festivala uz grupu Dalmatino, 3. prosinca nastupit će Urban & 4, povodom Dana branitelja Dubrovnika 6. prosinca nastupit će Doris Dragović; Neno Belan i Fiumensi priredit će 10. prosinca Rock galamu, 17. prosinca na pozornicu će se popeti Opća opasnost, Željko Bebek za dubrovačku publiku koncert će održati na blagdan sv. Stjepana, dok će Massimo na Stradunu nastupiti dan uoči Stare godine. Vrhunac festivala bit će spektakularni doček Nove godine uz Antu Gela i njegov bend, te jednu od najvećih glazbenih zvijezda hrvatske estrade Petra Graša, koji će Dubrovčane i njihove goste uz veličanstveni vatromet uvesti u novu godinu.

Koncertnu ponudu obogatit će i Advent na Vojnoviću koji organizira Studentski centar Dubrovnik, a za sve željne dobre glazbe i atmosfere i izvan zidina pripremaju nastupe Pravila igre, Bosutskih bećara, Matije Cveka, Đanija Stipaničeva, Giuliana, Jole i brojnih drugih. Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s dubrovačkim restoranima, organizirat će od 21. do 24. prosinca tradicionalne Dane bakalara kada će se u ponudi mnogobrojnih restorana moći kušati blagdanska gastro poslastica bakalar, pripremljen na različite načine.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.