Samo dobra glazba04. siječnja 2021. 13:00

KONAVOSKI KONVOJ POMOĆI STRADALIMA

U 20 sati prikupljena pomoć kreće put Sisačko - moslavačke županije

Žitelji Općine Konavle proteklih su dana prikupljali humanitarnu pomoć za sve stradale u potresima koji su pogodili Petrinju, Sisak i okolna mjesta. Večeras u 20 sati konvoj pomoći krenut će put ugroženih područja. 

"I tijekom sutrašnjeg dana i idućih dana će isto tako Općina donirati, zajedno s konavoskim poduzetnicima, građevinski materijal. Općina će dati 34 tisuće kuna za to" - poručio je načelnik Općina Konavle Božo Lasić. 

Jedna od organizatorica akcije prikupljanja humanitarne pomoći, Martina Matijić, izrazila je veliko zadovoljstvo brojem odazvanih građana i poručila kako Konavljani neće stati "samo" na ovome: "Grupa koju smo otvorili, "Konavle za potresom pogođena područja", će ostati i dalje aktivna i smatramo da je situacija takva da će im sigurno pomoć trebati i za 15 dana i za mjesec dana i za tri mjeseca i za pola godine i tko zna do kada".

Konavljani su, kao i većina građana diljem Republike Hrvatske, prikupili toplu odjeću, hranu, higijenske potrepštine, grijalice, svjetiljke, dezinficijense i sliču zaštitnu opremu. 

Sve pravne i fizičke osobe koje žele, ponudu pomoći i kontakt mogu dostaviti na e-mail adresu potres.petrinja@mup.hr ili e-mail adresu Službe civilne zaštite Dubrovnik dubrovnik112@civilna-zastita.hr.