Samo dobra glazba04. prosinca 2021. 09:15

OSMI DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

BOGAT FESTIVALSKI VIKEND

Večeras ispred Katedrale će biti upaljena druga adventska svijeća, a festivalski vikend obilježit će početak programa Šarena zima u Uvali.

Gradski subotnji program počinje u 10 sati u Kneževu dvoru radionicom za djecu Dubrovačkih muzeja pod nazivom Oživi drvo namijenjenoj djeci od 6 do 10 godina. Prijave su moguće još danas na e-mail: radionice@dumus.hr, a u 10.30 sati kreće i kreativni program Prirodoslovna božićna stvaraonica koju priprema Prirodoslovni muzej Dubrovnik.

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u 12 sati otvorit će se izložba Negdje multimedijalne umjetnice Ivane Pegan Baće, a u Kazalištu Marina Držića u 20 sati na rasporedu je predstava A. P. Čehova Prosidba redateljice Helene Petković.

Nagrađivani program Šarena zima u Uvali započinje dvjema radionicama Aero kluba Nimbus: Dronovi na daljinski, koja će se održati u 10 sati u Kantenariju Sunset Beacha te Dječja zmajada koja će se održati u 11 sati na plaži u Uvali Lapad. 

Za najmlađu publiku Kulturno društvo Aster u Kantenariju u 12 sati izvest će lutkarsku predstavu Djevojčica crvene kapice na putu do bakice, nakon koje će u 12.30 sati održati radionicu Izrada božićnih ukrasa, a za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na e-mail: asterdubrovnik@gmail.com.

Nedjelja je rezervirana za završnu izložbu polaznika radionice izrade zvijezda sa Sašom Stubičarom koja je na rasporedu u 18 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga koja se održava u sklopu programa Božić u Kabogi.

Redovni program tijekom festivala, u 16 sati, ove i svake iduće subote do Božića, Dom Marina Držića organizira besplatno tematsko vođenje Zlatno doba Dubrovnika, posvećeno Dubrovačkoj Republici u 15. i 16. stoljeću.

Također, Turistička zajednica grada Dubrovnika u sklopu programa Subotnje jutro u Gradu poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatno turističko razgledavanje Grada na hrvatskom ili engleskom jeziku te nastup Folklornog ansambla Linđo u 11.30 sati ispred crkve sv. Vlaha. Turističko razgledavanje kreće u 10 sati ispred TIC-a Pile te se za njega potrebno prijaviti na e-mail tic.pile@tzdubrovnik.hr

Lapadskom šetnicom svaki dan od 10 do 16 sati prometuje Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a u điru gradskim i prigradskim ulicama tijekom uveseljavat će i raspjevani pop-up Kolenda bus kojim putuju Medo, djedica i njegovi vilenjaci. U šetnji povijesnom jezgrom, svi ljubitelji dobrih fotografija nikako ne smiju zaobići dva photo-pointa, Adventski vijenac na Luži te atrij Kneževa dvora.

Svi programi 8. Dubrovačkog zimskog festivala održavaju se u skladu s aktualnim Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19, objavljenim od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se za prisustvovanje na događanjima potrebno unaprijed prijaviti ustanovi, to jest organizatoru događanja koje se planira posjetiti.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.