Samo dobra glazba15. veljače 2023. 14:00

DONACIJSKIM PROGRAMOM OTP ZAOKRUŽI OB DUBROVNIK DONIRANO SKORO 115 TISUĆA EURA

ČINIM PRAVU STVAR

Opća bolnica DUbrovnik primila je danas od OTP banke donaciju u iznosu od 114.739,00 eura za Dječji odjel. Donacijski ček uručili su Balazs Bekeffy, predsjednik Uprave OTP banke i Gibonni koji kao ambasador projekta od samog početka daje nesebičnu podršku kako bi se ostvario konačni cilj, dobrobit djece.

"Zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj akciji, naš Odjel pedijatrije bogatiji je za iznos od 115 tisuća eura, koji smo planirali utrošiti u nabavku transportnog respiratora, transportnog inkubatora i određenog instrumentarija potrebnog za zbrinjavanje određenih zdravstvenih stanja naših najmlađih pacijenata. Radili smo sukladno dogovoru i potrebama odjela", rekao je ovom prigodom ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić. 

"Godišnje imamo od 160 do 200 hospitaliziranih pacijenata na neonatologiji, od toga godišnje 13 do 15 djece moramo trasportirati na klinike, prije svega u KBC Split. To su djeca koja su uglavnom prijevremeno rođena, s prirođenim srčanim greškama i kongenitalnim anomalijama. Ovo nam je stvarno potrebno, helikopterskim prijevozom će ta djeca biti transportirana i pravodobno liječena", istaknula je voditeljica Odjela pedijatrije OB Dubrovnik Dijana Grizelj Kalčić.

"Prvotna ideja bila je da budu dvije bolnice, ali ljudi su tako dobro odreagirali da ih sada ima šest. To je iznad mojih svih očekivanja, da smo uspjeli s ovolikim iznosom učiniti pravu stvar", rekao je ambasador projekta, hrvatski pjevač Gibonni. 

U ovoj godini nastavlja se s projektom i zaokružuje za bolnice u Osijeku i Zadru.