Samo dobra glazba20. studenog 2015. 09:30

O nama

ekipa raguse

 

 

Soundset Ragusa prati ritam tvoga Grada, preplavljuje morem dobre glazbe, prva nosi provjerenu informaciju. Ragusa su vaše oči i uši na ulicama Grada i Županije, vaš as u rukavu kad vas treba podignuti, izvući, pomoći vam. Vi slušate nas, a mi još pažljivije Vas. I sviđa nam se što čujemo!

 

O radiju

Pljušti ona dubrovačka kišurina vodoravno, miliš kroz promet, kasniš, živci na tristo, truba u pogonu a srednji prst u zraku.... Pogled leti niže, tamo gdje piše 107, a u zvučnicima Iggyjev 'The passenger', vjerojatno najbolja stvar za vožnju ikad. Dobro je, barem je muzika uvijek mrak....
Piči zvizdan, susjedni šugamani prekrili su vaš, a smrad ulja za sunčanje smučio ti se još prije mjesec dana... Ne možeš više izdržat', bacaš se u more, zaron i plivaj iz sve snage, što dalje od plaže, što dalje od ljudi, vreve, od svega... U daljini iz kafića slabašno odzvanja najprije neki duboki muški glas koji govori 'more dobre glazbe', a iza njega Van Morrissonova 'Brown Eyed Girl'. Noge već rade u poskočici, misliš se – ae dobro, barem će mi se bedre malo zategnut', hvala bogu na muzici!
Kao i uvijek, krcato svijeta po butigama, a ionako nisi baš ljubitelj šopinga (blago rečeno). Prolazi vrijeme, a ti k'o peču neke stvari stojiš na onoj nesretnoj blagajni, gledaš onu još nesretniju blagajnicu, praznik je, a ona crnči k'o navijena. Tebi muka, a ona (prividno) hladna k'o špricer, pjevuši 'uuuuuu teške bojeeeee' , i to bolje od Bareta. Kroz butigu trešti topli muški glas, kaže – 'eee, da se putevi u Japanu popravljaju ovom brzinom, taj bi narod još bio u srednjem vijeku! Tamo gdje smo mi sad. A što ćemo, raspali mjuzu – pa nek ide sve dođavola!
Ajmeeee, đe si to čula? 'Pa na Ragusi! ' – E baš tako! Ne znate? Mi ćemo vas informirati. Niste čuli? Mi ćemo vas podsjetiti. Ne znate kako biste počeli? Mi ćemo vas pogurati. Kad vam je dobro, kad ste na živcima, kad ste slabi, dok uživate, kad spavate i kad se budite, prvi treptaj i - s vama smo! U ušima, očima, glavi, u srcu koje vibrira samo na najbolju glazbu u Gradu i Županiji!

 

Vi slušate nas, a mi još pažljivije Vas. I sviđa nam se što čujemo!