Samo dobra glazba05. listopada 2017. 11:30

TIJEKOM LISTOPADA I U DUBROVNIKU

TIME TO MOVE Otkrij kako doživjeti Europu

-Europe direct Dubrovnik i Info-centar Dubrovnik u okviru ove akcije organiziraju niz aktivnosti tijekom kojih je osnovni cilj osvijestiti mlade o mogućnostima koje im se nude - doznajemo od Davora Novevskog, suradnika Europskog doma Dubrovnik.

„Time to Move“ je skup događanja za mlade koji se organizira tijekom listopada, a među 20 hrvatskih gradova koji su uključeni u aktivnosti je i Dubrovnik. -Europe direct Dubrovnik i Info-centar Dubrovnik u okviru ove akcije organiziraju niz aktivnosti tijekom kojih je osnovni cilj osvijestiti mlade o mogućnostima koje im se nude - doznajemo od Davora Novevskog, suradnika Europskog doma Dubrovnik, zaduženog za informiranje o EU kroz Info-centar “Europe direct Dubrovnik” I za informiranje mladih kroz mrežu Eurodesk. -Europe direct Dubrovnik ima i foto natječaj na koji se jednostavno možete uključiti i osvojiti zanimljivu nagradu - nastavlja Davor Novevski.

U okviru ove kampanje otvara se stotinu različitih mogućnosti za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost.
- Nikad u povijesti nije bilo lakše otići izvan Hrvatske i usvojiti nova znanja, steći nova iskustva i poznanstva. Financije su najčešća prepreka, ali tu uskače EU, pa se tako dosta troškova može pokriti i stvarno se može reći da je dovoljno samo imati dobru volju i želju  - pojašnjava Davor Novevski.

Zanimalo nas je i koji bi bio prvi korak zainteresiranima, na što Novevski ističe da je Erasmus + studentima najlogičniji prvi korak, no kako ne moraju svi biti studenti da bi se pokrenuli. 
-Dovoljno se obratiti onima koji vam mogu dati korisne informacije, a trenutačno je to najjednostavnije preko Facebook stranice “Time to move” ili istoimene web stranice gdje su, uz ostalo, i interaktivna karta Europe i Hrvatske pomoću kojih se mogu pratiti sve aktivnosti u okviru kampanje- zaključuje.
Kampanja se održava treću godinu zaredom sa svrhom poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranja o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje. 

IP