Samo dobra glazba02. ožujka 2018. 21:15

7 DANA FILMA U GRADU

"TIŠINA MOLIM" Koliko je još filmova snimano u Dubrovniku?

Filmska manifestacija “Tišina molim!” i u svome trećem izdanju svim Dubrovčanima i njihovim gostima donosi zanimljive filmove snimljene u Gradu u zadnjih sto godina, te raznim edukativnim i zabavnim sadržajima promiče filmsku kulturu.

Ovogodišnja će “Tišina” trajati sedam dana, od nedjelje 04. ožujka do subote 10. ožujka, te će kao i svake godine svojim posjetiteljima pružiti bogat i raznovrstan program. Projekcije filmova, emisija i serija snimanih u Gradu, filmska orijentacijska utrka za srednjoškolce, umjetničke radionice, izložba fotografija statista, filmski kviz, koncerti - samo su neka od događanja koja će se održati u dubrovačkom filmskom tjednu.

Festival otvara dokumentarac “Jednog dana jedni skalini” iz 1975. u kojemu se raspravlja o tada novom trendu - okupljanju mladih na stepenicama ispred crkve Svetog Vlaha. Nakon tog nostalgičnog putovanja u prošlost slijedi još pet projekcija: od kino premijere TV serije “Knightfall”, preko prvog zvučnog filma snimanog u Hrvatskoj 1932. godine - “Princ iz Arkadije’’, s malim izletom u Cavtat gdje će se prikazati svima dragi “Servantes iz Malog Mista’’, da bi na kraju završili s dvije komedije: talijanskom akcijskom komedijom Tri fantastična superčovjeka iz 1967. i istočnonjemačkom komedijom iz svijeta mode “Ne sa mnom, gospođo’’.

Nefilmski dio programa također je vrlo uzbudljiv: U Cavtatu će se u srijedu, u sklopu “Pučkog kina” kušati riblje delicije i vino, uz svirku “domaćeg” benda OPG. Za Dan žena u Lazaretima će poznate dubrovačke filmske djelatnice razgovarati o svojim iskustvima, a kasnije će se degustirati tradicionalne slastice. Zatvaranje festivala prepušteno je provjerenim majstorima za dobru zabavu - splitskom bendu “Kuzma i Shaka Zulu”, koji sviraju u Dubrovniku prvi put nakon čak 20 godina.
Više informacija o manifestaciji i rasporedu ovogodišnjeg izdanja “Tišine Molim!” možete pronaći na službenoj stranici festivala tisinamolim.com i na Facebook stranici Tišina Molim