Samo dobra glazba15. travnja 2019. 13:30

FESTIWINE 2019.

Sve je spremno za šesti po redu Dubrovnik Festiwine

Hrana i vino i ove godine privući će brojne Dubrovčane, a za 100 kuna moći se kušati sva vina

I ove godine Dubrovnik će biti domaćin vrhunskog vinskog događaja na kojemu će sudjelovati brojni vinari, sommelieri, enolozi i promotori vina iz Hrvatske i Europe. Šesti put za redom Dubrovnik Festivine započet će tradicionalnom dubrovačkom setemanom. Od 22. travnja svi posjetitelji imat će priliku uživati u delicijama brojnih dubrovačkih restorana koji su pripremili bogat vinski meni. I ove godine međunarodni vinski sudački tim kušat će i ocjenjivati vina prijavljena na  natjecanje, a sponzori, organizatori i sudci zajedno će među prijavljenim vinima  odabrati ono koje najbolje ide uz stonsku kamenicu.

Četvrtak 25. travnja rezerviran je za svečanu gala večeru od sedam sljedova, a sav prihod od večere namijenjen je za financiranje mladih kulinarskih talenata iz našega grada, kuhara i konobara. Cijena gala večere po osobi iznosi 700 kuna pa će tako svi gosti gala večere poduprijeti razvoj kvalitetnog ugostiteljskog kadra. 

Vrhunac festivala rezerviran je za vikend 25. i 26. travnja kad će se u Uvali Lapad na Sunset beachu održati otvaranje središnje vinske izložbe, a planirane su i vrlo kreativne radionice. Oba dva dana festival će se održavati od 14. do 20. sati, a uz ulaznicu od 100 kuna posjetitelji će moći kušati sva vina.