Samo dobra glazba16. kolovoza 2016. 12:15

TROSATNI SPEKTAKL SMIJEHA

STUDIO SMIJEHA U Grad stižu najbolji komičari iz regije

Hrvatica, Hrvat, dva Srbina, Bosanac i Slovenac dolaze u kino i bacaju fore. Kakve fore možete saznati 20. kolovoza u ljetnom kinu Jadran na stand up-u šest najboljih regionalnih komičara.

Hrvatica, Hrvat, dva Srbina, Bosanac i Slovenac dolaze u kino i bacaju fore. Kakve fore možete saznati 20. kolovoza u ljetnom kinu Jadran s početkom u 21 sat, na stand up-u šest najboljih regionalnih komičara – Marine Orsag, Domagoja Pintarića, Aleksandra Perišića, Nikole Silića, Marka Puljiza i Tina Vodopiveca.

- Pripremili smo "The best of regional stand up comedy", trosatni spektakl smijeha koji je rasprodao Lisinski u pet dana bez ikakve reklame. Bilo je pregenijalno pa smo taj program odlučili prirediti i u ostalim gradovima u Hrvatskoj. Osobno sam nekoliko puta nastupala u Dubrovniku, a kolega Aleksandar Perišić izvodio je predstavu "Kaj bre". Svaki put smo bili odlučno prihvaćeni, atmosfera je bila dobra i ne sumnjamo da će i ovog puta biti isto tako – rekla je komičarka Marina Orsag u razgovoru za Soundset Ragusu.

Marina je pokretačica zagrebačkog "Studija smijeha", prvog comedy cluba u Hrvatskoj koji su organizatori ovog događanja

– Radim ovaj posao 11 godina i mislim da se sve više smijemo. Smijeh je najbolji lijek. Što je gora situacija u društvu, to se možda lakše smijati. Pokušavamo se odmaknuti od politike što je više moguće, budući da su političari komedija sami po sebi. Samo o njima slušamo na svim mogućim medijima i na sve moguće načine – kazala je Marina i dodala – Otkad sam u ovom poslu stalno su mi tupili kako su Hrvati najneduhovitiji narod na području bivše Jugoslavije, a to apsolutno nije istina. Nadam se da ćete doći i uvjeriti se kako hrvatski humor može parirati bilo kojem balkanskom, ali i svjetskom.

Iz "Studija smijeha" ističu kako svaki od komičara ima osebujan i sebi svojstven smisao za humor.

- Dođite u kino Jadran i nasmijte se do suza. Podržite našu priču i smijeha vam neće nedostajati. Bez pubilike nema ni nas, a samim time ni zdravog humora u Hrvatskoj. Ili ostanite doma gledati "Nad lipom 35" – našalila se Marina te istaknula – S obzirom da kino ima samo 250 mjesta, nadam se da ćete požuriti kupiti svoje ulaznice unaprijed. Ako imate ikakve zadrške i predrasude prema ičemu, humor je i u tom slučaju najbolje oružje -zaključila je.

DJ