Samo dobra glazba09. siječnja 2019. 11:15

Donosimo fotogaleriju!

Snijeg zabijelio našu Županiju!

Sve su ceste prohodne

Snijeg je zabijelio našu Županiju. Pao je u Metkoviću, na Pelješcu, u Konavlima te na Osojniku.

-Počeo je padati oko 21 sat. Ralice su bile na knavoskim brdima i posipali su konavoska brda od Dubravke, Mrcina do mjesta Bani. Sitno je snijega bilo po cestama te su i jutros ralice poslane kako bi posule ostatak područja. Ceste su prohodne, nema leda i snijega. Uvijek je potreban oprez, ali što se tiče prometa sve je sigurno – rekao je za Soundset Ragusu zapovjednik JVP Konavle Luka Vojvoda.

Prema informacijama Županijskog centra 112 Dubrovnik na pojedinim cestama u našoj županiji obvezna je zimska oprema, a vozači se pozivaju na oprez.

Iz Grada Dubrovnika su priopćili kako se pristupilo čišćenju snijega na prometnicama. Sve ceste su prohodne, nema nikakvih zastoja i javni gradski prijevoz također se odvija po redovitom rasporedu.

-Najviše je snijega noćas palo na području Gornjih sela, osobito Osojnika, gdje su tijekom noći specijalno vozilo Unimog (ralica s posipačem) i teretno vozilo s posipačem čistili cestu i posipali je solju. Ralica je na terenu i jutros, a u slučaju većih padalina angažirat će se i dodatna vozila, kako bi se osigurali uvjeti za neometano odvijanje prometa. Poslove Zimske službe obavlja ugovorni izvođač sukladno Operativnom programu radova na nerazvrstanim cestama na području Dubrovnika u zimskom razdoblju, putem nadležnog Upravnog odjela za promet-priopćili su iz Grada Dubrovnika.