Samo dobra glazba09. travnja 2019. 10:30

Što se radi?

RADOVI NA LOKRUMU Devastacija ili sanacija?

Poslušajte izjavu ravnatelja Ivice Grileca

Poslušaj audio zapis:

Predsjednica Kluba prijatelja Lokruma Jadranka Šimunović poslala je apel Inspekcijskog službi za zaštitu okoliša RH i dubrovačkom Konzervatorskom odjelu zbog kako navodi, devastacije otoka.

- Molimo Vas da Vaše inspekcijske službe najhitnije izvrše očevid na Rezervatu Lokrum , jer ovih smo dana svjedoci njegove nemile devastacije.Osim što je Botanički vrt u jako lošem stanju, prokopavaju se zaštićene staze oko Lokruma (ponajviše ispod tvrđave Royal), siječe se vrijedno zelenilo i makija , potkopavaju se i temelji Benediktinskog samostana . Jučer smo bili na Lokrumu i zgrozili smo se kako Lokrum izgleda zapušteno (pun sasječenih stabala i granja) iako ne bi smio biti takav jer je pod zaštitom UNESCO- a od 1979 godine. Rezervat Lokrum sve više gubi svoj identitet! Molimo Vaš žurno očitovanje! – poručila je Šimunović.

Ravnatelj JU Rezervat Lokrum Ivica Grilec ističe kako se ne radi o devastaciji, već kako se saniraju posljedice nedavnog šiloka i orkanske bure te kako se provodi i nekoliko značajnih projekata.