Samo dobra glazba10. srpnja 2020. 08:15

ZRAČNA LUKA DUBROVNIK

"PROMET U KOLOVOZU ĆE SE UTROSTRUČITI"

Prva dva dana mjeseca kolovoza očekuje se preko 140 uzlijetanja i slijetanja

Foto: Zračna luka Dubrovnik

Prema komunikacijama nadležnih službi Zračne luke Dubrovnik i predstavnika nadležnih službi zrakoplovnih prijevoznika širom svijeta, iz zračne luke priopćili su kako očekuju udvostručenje prometa tijekom druge polovice srpnja. Poručili su i  kako bi u kolovozu promet trebao biti utrostručen nego što je trenutačno stanje.  

U dogovoru s partnerima, 01. i 02. kolovoza iz Lukeekuju preko 140 slijetanja i uzlijetanja. Sa zrakoplovnom kompanijom Flydubai dogovoren je interkontinentalni promet između Dubaija i Dubrovnika. 

Dubrovnik će biti povezan i s tri nova odredišta tijekom narednog razdoblja, a to su redovite linije iz Kijeva prijevoznika Windrose Aviation, linija zrakoplovnog prijevoznika LOT iz Budimpešte i linija Air Baltica iz glavnog grada Litve Vilniusa. Velika većina međunarodnih zrakoplovnih prijevoznika će ponovno nastaviti prometovanje prema Zračnoj luci Dubrovnik kako je i prije korona krize bilo najavljeno.

Veliki uspjeh bi trebao biti i dogovor na konferenciji s najvećim britanskim prijevoznikom – British Airways-om da se promet treba odvijati od 16. srpnja preko najveće svjetske zračne luke London – Heathrow i to tri puta na tjedan. Također, i dvije ostale velike britanske kompanije Jet2.com i easyJet za tjedan dana će uspostaviti letove iz Ujedinjenog kraljevstva za Dubrovnik