Samo dobra glazba01. kolovoza 2016. 14:30

KONAVOSKA BRDA

PETI DAN NA TERENU Nova saznanja o nestalom planinaru

Naime, 49-godišnjak je u četvrtak popodne nakon ručka u Veljem dolu pješke krenuo dalje, a nestanak je prijavila njegova supruga, objavljeno je na službenim stranicama Hrvatske gorske službe spašavanja.

Foto: gss.hr

Peti dan traje potraga za švicarskim državljaninom koji se izgubio u Konavoskim brdima. Naime, 49-godišnjak je u četvrtak popodne nakon ručka u  Veljem dolu pješke krenuo dalje, a nestanak je prijavila njegova supruga, objavljeno je na službenim stranicama Hrvatske gorske službe spašavanja.

-Potraga je još uvijek aktivna. Trenutno je na terenu zapovjedno vozilo i dvije potražne grupe. Popodne će se tri potražna tima uključiti u potragu, tako da nastavljamo po planu – rekao je Zoran Čabrilo, pročelnik HGSS  stanice Dubrovnik.

U potrazi se koriste svi resursi HGSS-a uključujući dronove, potražne pse, zapovjedno vozilo i veliki broj ljudi. Do sada je zemljanim putem kao i preletima helikoptera HRZ-a i MUP-a pretraženo ogromno područje, a na terenu su pripadnici HGSS Stanica Dubrovnik, Split, Orebić, kolege iz GSS u BIH te pripadnici MUP RH, JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Konavle, DVD Čilipi i DVD Konavle.

-Ima novih saznanja i indicija, tako da neka mjesta pretražujemo detaljnije, a  pretražujemo i određene šire zone koje ranije nisu bile pretražene. Bilo bi zgodno da imamo još ljudi, jer smo već pet dana na terenu i ljudi su poprilično iscrpljeni – rekao je Čabrilo.

Iz HGSS-a kažu kako je nestali iskusan planinar te kako potragu otežava činjenica da nema mobitel uz sebe.

DJ