Samo dobra glazba04. travnja 2018. 12:00

U SUBOTU I NEDJELJU 7. I 8. TRAVNJA

OVOG VIKENDA Novo ruho manifestacije Uskrs u Primorju

Detalje manifestacije koja je ove godine dobila jednu sasvim novu dimenziju u eteru Soundset Raguse predstavila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Sprema se još jedno izdanje sada već tradicionalne manifestacije „Uskrs u Primorju“. Vaša top destinacija za ovaj vikend su Mrčevo i Ljubač, dubrovačka Gornja sela. Detalje manifestacije koja je ove godine dobila jednu sasvim novu dimenziju u eteru Soundset Raguse predstavila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

-Riječ je o devetom izdanju manifestacije za koju smatramo kako treba biti zanimljivija i kvalitetnija s obzirom na to da smo potakli niz dionika iz Gornjih sela i dubrovačkog zaleđa da se uključe kako bi naši sugrađani i svi posjetitelji upoznali ovaj dio grada i njegove komparativne prednosti. Zadnjih godina svjedočili smo da „Uskrs u Primorju“ nije bio široko obuhvatan već je nudio folklorni program, što je svakako zanimljiva međunarodna manifestacija, ali nisu sve prednosti Gornjih sela mogle doći do izražaja kroz takvu jednu priredbu- pojasnila je Tepšić u eteru Soundset Raguse.

Bogat i raznolik kulturni, umjetnički, sportski i gastronomski program očekuje sve posjetitelje na manifestaciji koja se ove godine održava dva dana. Organizirani su i takozvani Dani otvorenih vrata seoskih domaćinstava s posebnom gastronomskom ponudom. Program se održava ove subote i nedjelje 7. i 8. travnja, a sve počinje na već poznatom mjestu, Lokvi u Mrčevu na kojoj se nekad balalo Linđo.
-Vjerujem da će ovo biti nova odskočna daska razvoju ruralnog turizma u Gornjim selima, Elafitima i svim dijelovima Grada Dubrovnika koji su po naravi ruralni. U tom smislu Grad priprema radionice i edukacije za stanovništvo ovog područja kako bi razvili što bolju ponudu i privukli veći broj gostiju. To je također u skladu s našim projektom „Respect the City“ gdje nastojimo disperzirati goste iz središta grada kako bi ga rasteretili te ujedno ponudili kvalitetne sadržaje- istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Tradicionalna manifestacija "Uskrs u Primorju" održat će se ovog vikenda, u subotu i nedjelju 7. i 8. travnja, a za građane i posjetitelje organiziran je besplatni prijevoz autobusima JP Libertas s Pila prema Mrčevu i Osojniku sa zaustavljanjem na stanicama Tommy Gruž, robna kuća Srđ, Komolac i Mokošica. Za subotnji program organiziran je prijevoz autobusom JP Libertas koji s Pila kreće prema Mrčevu u 9:00 sati. Povratak iz Mrčeva prema Pilama je u 13:30 sati. Jutarnji autobus u nedjelju s Pila prema Osojniku polazi u 9:00 sati, dok je povratak iz Ljupča prema Pilama u 13:15 sati. Građanima i posjetiteljima također je na raspolaganju posebna besplatna autobusna linija Libertasa koja s Pila prema Mrčevu kreće u 14:00 sati s povratkom u 18:00 sati s Mrčeva. Sve linije zaustavit će se na stanici kod Tommyja u Gružu, ispred RK Srđ, u Komolcu i u Mokošici. Uskrs u Primorju organiziraju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Udruga Dubrovački primorski svatovi uz pomoć Sanitata Dubrovnik d.o.o., Libertasa Dubrovnik d.o.o., Vrtlara d.o.o., FA Linđa te ostalih partnera.