Samo dobra glazba14. srpnja 2020. 11:30

DAN ZAJEDNIŠTVA, PONOSA I SREĆE

OBUCIMO "KOCKICE" 16.7.

Foto: HNS

Nakon uspješno realiziranog 1. Dana zajedništva, ponosa i sreće, s ciljem nastavka ove pozitivne priče i poticanja zajedništva, Organizatori bez granica pozivaju da i ove godine, unatoč svim izazovima koji su stavljeni pred sve nas, obilježimo dan koji je inicirao izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije g. Zlatko Dalić u suradnji sa Organizatorima bez granica 2. Dan zajedništva, ponosa i sreće - 16. srpnja 2020.

"Potraga za srećom je temeljni ljudski cilj. Malo je trenutaka kada sreća obuzme cijelu naciju, a to se upravo dogodilo prošle godine u sklopu Svjetskog nogometnog prvenstva.
Nogomet, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, vlada i dominira našim osjećajima. Pobjede i porazi određuju naše emocije. 16.7.2018. g. možemo reći da je Hrvatska bila jedna od najsretnijih zemalja na svijetu kada je organiziran jedinstveni, emotivni, spontani doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Zagrebu, koji se nastavio slijedećih dana u drugim gradovima. Bio je to Dan zajedništva, ponosa i sreće kojeg nikada nećemo zaboraviti , koji želimo i ove godine obilježiti kroz poseban projekt/akciju, koji će se istovremeno, uz Grad Vukovar, održati u mnogim gradovima i mjestima Hrvatske, BiH i dijaspore. Prigoda je to da svim gostima i stranicima, kojima ćemo putem brojnih medija, pokazati da je Hrvatska puna života, da znamo iskazati zajedništvo kada se za to ukaže potreba, da smo ponosni na svoje Vatrene i sve uspješne sportaše i da taj dan ispunimo pozitivnim emocijama, ponosom i pokažemo snagu zajedništva" - poručuju organizatori.

Kako se radi o specifičnim okolnostima ove godine, sukladno svim preporukama nacionalnog stožera Civilne zaštite, pozivaju da i ove godine, u doista drukčijim okolnostima, obilježimo dan kada je Hrvatska bila najsretnija zemlja na Svijetu i kada je pokazala snažno zajedništvo.
Inicijativa je da svi obučemo  “kockaste” dresove, majice i s navijačkim rekvizitima, izađemo na ulice, trgove i tako 16.7. obilježimo Dan zajedništva, ponosa i sreće.