Samo dobra glazba13. travnja 2018. 09:45

Palčić gore!

NP MLJET Humanitarna eko akcija za "Palčiće"

Djelatnicima Ustanove pridružili su se i osnovnoškolci iz područne škole iz Goveđara. Učenici su prije akcije čišćenja poslušali predavanje na temu morskog otpada u Jadranu koje je održao dr. sc. Aleksandar Popijač, novi stručni voditelj u Ustanovi.

Djelatnici Javne ustanove „Nacionalni park Mljet“ podržali su po drugi put humanitarnu akciju „Palčić gore“ udruženja roditelja nedonoščadi „Palčić“ u sklopu koje su održali i eko akciju čišćenja obale Velikog jezera. Djelatnicima Ustanove pridružili su se i osnovnoškolci iz područne škole iz Goveđara. Učenici su prije akcije čišćenja poslušali predavanje na temu morskog otpada u Jadranu koje je održao dr. sc. Aleksandar Popijač, novi stručni voditelj u Ustanovi.

-Podizanje svijesti o zaštiti okoliša je jako važna zadaća svih nas koji radimo u zaštićenim područjima, a posebno edukacija djece još od najranije dobi. Zato ističemo suradnju s osnovnim školama u županiji u predsezoni, a posebno smo ponosni na suradnju s našom Osnovnom školom „Mljet“. Također, nastavljamo i s volonterskim programima u parku. Upravo je u tijeku program „Graditelj planinarskih puteva“, a nastavljamo ubrzo i s programom „Čistač mljetskih uvala“ te „Istraživač mišljenja u sezoni“- najavila je u eteru Soundset Raguse Diana Dabelić, voditeljica odjela turizma i promidžbe Javne ustanova „Nacionalni park Mljet“.

Kako je protekla akcija čišćenja obale Velikog jezera pogledajte u fotogaleriji.

klš