Samo dobra glazba29. svibnja 2020. 11:30

OVU NEDJELJU

KONAVLE HIKE

U sklopu aktivnosti Proljeća u Konavlima

Foto: Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle u nedjelju, 31. svibnja 2020. , organizira vođenu pješačku turu Čilipi – Grušići - Čilipi. Okupljanje sudionika je u Seoskoj kuće Čilipi – OPG Novaković u 15:00 sati.

Nakon dobrodošlice domaćina pješaći se stazom do kušaonice ulja Glavinja u Grušićima. Ruta dalje vodi pokraj lokaliteta Diklićeva taraca do izletišta Bakićevo te nastavlja kroz centar Čilipa i završava na polaznoj točki. Dužina rute je 9 km te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjem na usputnim postama trajati do 19:00 sati. Ruta je djelom makadamske a djelom asfaltne podloge bez većih uspona, ali se zbog dužine preporuča sudionicima da ponesu prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj pješačkoj turi je besplatno za sve sudionike. Iz Agroturizma Konavle pozivaju da dođete u što većem broju.

Vođene pješačke ture Agroturizam Konavle organizira u okviru projekta „Konavle hike” kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima. 

U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala. Projektom „Konavle hike” Agroturizam planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.