Samo dobra glazba07. lipnja 2019. 12:15

Najproduktivniji hrvatski skladatelj

Hoće li maestro Đelo Jusić dobiti svoju ulicu?

Nakon što Odbor zaprimi i razmotri prijedlog isti će uputiti prema Gradskom vijeću na usvajanje

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je Odboru za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika prijedlog da se jedna od gradskih ulica imenuje po nedavno preminulom maestru Đelu Jusiću.

Naime, prema utvrđenoj proceduri, nakon što Odbor zaprimi i razmotri prijedlog isti će uputiti prema Gradskom vijeću na usvajanje.

Maestro Đelo Jusić (1939. – 2019.) jedan je od najproduktivnijih hrvatskih skladatelja, koji je međunarodnu prepoznatljivost osigurao svojim radom u popularnoj i zabavnoj glazbi, ostvarivši također velike uspjehe u klasičnoj te filmskoj glazbi. Kroz Mali raspjevani Dubrovnik odgojio je generacije Dubrovčana. Njegov rodni grad, kojem je toliko dao, pružao mu je vječnu inspiraciju, a gospar Đelo za svog života postao je jednim od simbola dubrovačkog identiteta.

Osim svog skladateljskog rada, maestro Jusić bio je istaknuti aranžer, dirigent i gitarist. Između niza priznanja, dobitnik je strukovne nagrade Porin za životno djelo i Nagrade Dubrovnika za životno djelo.