Samo dobra glazba10. lipnja 2021. 11:45

Grad spreman za doček prvog ovogodišnjeg cruisera

Foto: Grad Dubrovnik

 

Prvi ovogodišnji cruiser, MSC Orchestra, stiže u Luku Gruž u petak, 11. lipnja. Tim povodom Grad Dubrovnik je organizirao operativnom koordinacijski sastanak, kojeg je vodila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.Na sastanku su sudjelovale nadležne službe - od komunalnog i prometnog redarstva, Sanitata, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Luke Dubrovnik, Lučke uprave Dubrovnik, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Postaje prometne policije Dubrovnik.

Njihovi predstavnici naveli su kako je sve spremno za prihvat gostiju s cruisera. Sve službe su napravile pripremne radnje i u koordinaciji s ostalim službama organizirani su za novu sezonu cruise ticanja, gdje će nakon više od godinu dana pauze,  nastaviti raditi prema projektu Respect the City.

Grad Dubrovnik u prethodnom je razdoblju provodio aktivnosti i bio u stalnom kontaktu s predstavnicima CLIA-e, krovnog udruženja cruise industrije te u koordinaciji s nadležnim ministarstvima, a s ciljem reaktivacije ove grane turizma. Gradonačelnik Mato Franković još je ranije zatražio od Nacionalnog stožera Civilne zaštite izmjenu uredbe o zabrani uplovljavanja brodova s više od dvjesto putnika u hrvatske luke, te su time postignuti dogovori i definirani protokoli kao preduvjet za uvrštavanje Dubrovnika u program kružnih putovanja.

Brodarske kompanije propisale su i posebne protokole za svoje goste prilikom dolaska u destinaciju, a brodovi su ograničili kapacitete na oko 50 posto.