Samo dobra glazba06. veljače 2018. 16:00

NAJVEĆE GRADILIŠTE U HRVATSKOJ

(FOTO) Obnavlja se staza dubrovačkog aerodroma

Što se točno trenutno na aerodromu radi i što će se sve dovršetkom radova poboljšati jučer je novinarima pojasnio  Luko Vuletić, direktor projekta „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“.

U tijeku je rekonstrukcija uzletno – sletne staze u dubrovačkoj zračnoj luci, dio velikog projekta izgradnje i uređenja luke, a riječ je o jednom od trenutno najvećih gradilišta u Hrvatskoj. Što se točno trenutno na aerodromu radi i što će se sve dovršetkom radova poboljšati jučer je novinarima pojasnio  Luko Vuletić, direktor projekta „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“.-Radovi moraju biti gotovi 15. ožujka i tada mora biti pušten u funkciju rekonstruirani dio uzletno-sletne staze. Rubna staza India mora biti puštena u funkciju 15. svibnja- dodao je.


Iako je staza dubrovačkog aerodroma trenutno zbog radova nešto kraća nego inače, to ne remeti normalno funkcioniranje prometa u zračnoj luci. Problem slijetanja po „dubrovačkoj buri“ ni ovim radovima neće biti riješen, no cijeli projekt  donosi niz drugih poboljšanja.
-Što se tiče vjetra, tu će uvijek biti problema jer smo na takvom području kojeg ne možemo mijenjati, no mi ćemo kroz ovaj projekt dobiti i instrumentalnu proceduru za slijetanje iz ovog pravca. Do sada su zrakoplovi iz ovog smjera mogli slijetati samo vizualno što je po noći bio problem. Novu proceduru ćemo dobiti već u svibnju - pojasnio je Vuletić ističući kako je riječ tek o osmini ukupnog ugovorenog projekta vrijednog 900 milijuna kuna bez PDV-a. 

Radovi na zapadnoj strani piste kreću nakon ljetne sezone.

klš