Samo dobra glazba22. prosinca 2017. 15:00

DOBAR TEK

DAN BEZ KUHAČE Popara od grdobine iz restorana Belvedere

Mjesto je to na kojem se okupljaju domaći gurmani uživajući u lokalnim specijalitetima i provjerenim receptima. Belvedere je danas usrećio jednu obitelj s poparom od grdobine za četiri osobe.

Posljednji „Dan bez kuhače u ovom tjednu na Soundset Ragusu donosi restoran Belvedere na Vojnoviću. Mjesto je to na kojem se okupljaju domaći gurmani uživajući u lokalnim specijalitetima i provjerenim receptima. Belvedere je danas usrećio jednu obitelj s poparom od grdobine za četiri osobe.

- Popara se može kuhati od više vrsta ribe, a mi je najčešće pravimo od grdobine. To je tradicionalno jelo dubrovačke kuhinje, a naši gosti su ocijenili da je mi u konobi Belvedere radimo jako dobro. Dakako, sretnim dobitnicima ručka za četvero želimo dobar tek, uslužit ćemo ih sa srcem- kazao je Vinko Pejić, vlasnik konobe Belvedere na Vojnoviću otkrivajući samo za slušatelje Soundset Raguse recept za ukusnu poparu od grdobine.

SASTOJCI:

1,5 kg ribe

700 g krumpira

2 glavice crvenog luka

vezica petrusina

limun

sol

papar

1 dl maslinovog ulja

POSTUPAK

Krumpir isiječemo na kocke, ribu na komade, a petrusin iskosamo. Sve kuhamo oko pola sata. Dodamo pola decilitra ulja prije kuhanja, a pola pri kraju.Dodamo malo limuna, papar i sol, ali ne smije biti ni papreno ni slano.

Dobar tek želi vam osoblje restorana Belvedere!

(promo)