Samo dobra glazba14. ožujka 2019. 13:15

Nova akcija na društvenim mrežama

Budi dobar tata

Petar Nižić okuplja posvećene i sretne očeve

Akcija ''Budi dobar tata'' nova je inicijativa na društvenim mrežama kojom se pozivaju i potiču svi očevi na pokazivanje ljubavi svojoj djeci. Akciju je, kako kaže sasvim nenadano,  pokrenuo Splićanin Petar Nižić:


-Sve je počelo spontano. Pored sve negative koja kruži  po medijima, o obiteljima i očevima,  počeo sam objavljivati slike lijepih trenutaka sa svojom kćeri s kojima sam se osvrnuo na očinstvo, na to koliko je ono bitno i koliko doprinosi razvoju djeteta.  Na te moje objave su se nadovezali mediji pa je od svega toga ispala jedna ovakva akcija, što mi je jako drago.


Dijeljenu lijepih trenutaka sa svojoj djecom odazvali su se mnogi očevi, a sva objavljivanja popraćena su hashtagom #budidobartata.  Cilj akcije je povećati svijesti javnosti o tome koliko je očinska uloga i ljubav važan dio dječjih svjetova.


-Cilj je promoviranje pozitivnih vrijednosti, vraćanje vjere u obitelj koja je najsvetija stvar koju čovjek može imati i koja nas formira kroz život. Želim poslati primjer kako bi se trebalo odnositi prema svojoj obitelj kao kontriranje svemu što se danas događa u državi, točnije ovim slučajevima  nasilja u obitelji koji su se nedavno dogodili.  Neka se vidi i druga strana, da postoje očevi koji su dobri, koji se trude i da nije sve tako crno - zaključuje tata Petar.

 

Foto: Tom Dubravec/Hanza media