Samo dobra glazba28. svibnja 2019. 12:00

AZIL ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE GRADI SE NA GRABOVICI!

Poslušaj audio zapis:

Prošlog tjedna predstavljeno je idejno rješenje budućeg Azila za prihvat napuštenih pasa i mačaka s područja Dubrovnika . Početna procjena vrijednosti projekta je oko 14 milijuna kuna, a Azil bi, prema najavama, dijelom trebalo financirati Ministarstvo poljoprivrede, a postoji mogućnost da ga financijski podrže Županija i susjedne općine. Obzirom da na predstavljanje idejnog rješenja azila nisu bili pozvani predstavnici Društva za zaštitu životinja koji skrbe o životinjama na žarkovici, došlo je do trzavica između Grada Dubrovnika I Društva .

Azil će se prostirati na području od 20.500 metara kvadratnih i moći će primiti 350 pasa te 50 mačaka. Gradit će se na na lokaciji Grabovica, u blizini postojećeg odlagališta otpada koje upravo kreće u sanaciju i postupno zatvaranje. Radovi bi trebali započeti do kraja ove godine, a procjena je da bi trebali trajati oko godinu dana.

 

Poslušajte što su nam rekli gradonačelnik Mato Franković, predsjednica Društva Anica Sambrailo i Antun Pravedan koji je svojevremeno bio u Sanitatu zadužen za izgradnju azila.