Samo dobra glazba08. svibnja 2020. 12:45

UZ REDOVNU DEZINFEKCIJU

AUTOŠKOLE NASTAVLJAJU S RADOM

Provjeravat će tjelesnu temperaturu kandidata

Slijedom popuštanja protuepidemijskih mjera u cijeloj državi, autoškole otvorile su svoja vrata. Darije Vrankić za Soundset Ragusu pojasnio je na koji način će se nastava održavati u učionicama, a kako pak na cestama. 

"Sama nastava će se obavljati na metar i pol udaljenosti i bit će oznaćeno kandidatima gdje sjede. Učionica se mora provjetravati, uz čišćenje dezinfekcijskim sredstvima. Većinu nastave ćemo voditi online" - naglasio je Vrankić.

Koje se mjere moraju poštivati prilikom ispita, još nije poznato. Autoškole trenutno imaju saznanja jedino o mjerama prilikom obuke.

"U slučaju curenja nosa, kihanja, kašljanja, povišene temperature i slično, kandidat ne može pristupiti obuci vožnje. Mora prijaviti ako ima tempreaturu višu od 37,2. Preporuka je da kandidat nosi masku tijekom vožnje. Nakon 45 minuta, koliko traje školski sat, inspektor dezinficira vozilo i tek onda može doći sljedeći kandidat. Kandidati koji potpisuju prisustvo na satu moraju to činiti isključivo vlastitom kemijskom olovkom" - dodao je Vrankić.

Iz škole su naglasili i kako će ustanove koje obavljaju liječničke preglede naručivati kandidate svakih pola sata. Obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, Vrankić je naglasio kako je interes za pohađanje autoškole jako dobar i kako su se građani počeli javljati čim je odluka stupila na snagu.