Samo dobra glazba07. kolovoza 2017. 09:45

11. I 12. KOLOVOZA

South Point festival - rokersko-bajkerski događaj ljeta

Ulaz na koncerte besplatan je za sve koji dođu na dvije rote, dok će ostali platiti 70 kuna. Karte za festival možete osvojiti i u programu Soundset Raguse, stoga slušajte pažljivo.

Foto: DKM
Foto: DKM

Oni koji su mislili da je rock mrtav, prevarili su se. Broji se sitno do rock and ride South Point festivala, rokersko-bajkerskog događaja ljeta. Za bogati dvodnevni program i to na dvije lokacije, pobrinula se ekipa iz moto kluba „Dvije rote“. Bajkeri, skuteraši, biciklisti, sigwayeri, howerborderi, skateborderi, ali i svi ljubitelji dobre svirke, zabilježite datume – 11. i 12. kolovoza.

-Zamislili smo ovogodišnji rock and ride South Point festival u dvije etape. Prvo večer na Orsuli će nastupiti naši najveći rokeri – Atomsko sklonište. Mislim da njih ne treba posebno predstavljati, jer je to bend s bogatom i velikom rokerskom povijesti i iskustvom. Drugog dana u Šišinim dubima u Konavoskom polju zvijezde večeri će biti najveći hrvatski punk rock bend Hladno pivo. Oni luče tu jednu nevjerojatnu energiju, sve su žešći i sve bolji te se nadam da će Šišini dubi biti prepuni - istaknuo je za Soundset Ragusu jedan od organizatora, Niko Novaković iz moto kluba „Dvije rote“.

Svi sudionici ovom prilikom opalit će i jednu zajedničku panoramsku fotografiju u zalazak sunca s Orsule. Okupljanje je planirano u 18 sati. Drugog dana festivala u 15 sati na rasporedu je veliki defile Konavlima. Iz kampa u Šišinim dubima vozi se rutom Pridvorje, Dubravka, Zastolje, Gruda, Pločice, Vitaljina te dolazi na najjužniju točku Hrvatske na Prevlaku. Nakon predaha nastavlja se za Molunat te preko Poljica, Radovčića, kroz Popoviće, Komaje i Močiće do Cavtata odakle se nakon razgledavanja kreće u Čilipe pa natrag u Šišine dube. Od 20 i 30 u kampu kreće večernji program, a osim Hladnog piva nastupit će Bjelouška i Atlantida.

-Nadamo se velikom odazivu. Konavljani su uvijek bili veliki domaćini i sve naše prijatelje i bajkere počastit ćemo i ugostiti na najbolji konavoski način. Atmosfera u Dvije rote je dobra i pozitivna. Veliki napori su uloženi u organizaciju i htio bih se zahvaliti svim članovim kluba, obitelji Šiša, Parku Orsula, lokalnim poduzetnicima i svima koji su nam izašli u susret i prepoznali rock and ride South Point kao jedan možda budući turistički događaj. Vidjet ćemo kako će proći. Nadamo se najboljem i siguran sam da ćemo dogodine biti u vrhu bajkerske karte – ističe Novaković.

Ulaz na koncerte besplatan je za sve koji dođu na dvije rote, dok će ostali platiti 70 kuna. Karte za festival možete osvojiti i u programu Soundset Raguse, stoga slušajte pažljivo.

DJ