Samo dobra glazba



21. prosinca 2017. 10:45

DAN BEZ KUHAČE

DANAS KUHA TRATTORIA SUNSET BEACH DUBROVNIK Bakalar sa crnim maslinama i domaćim uljem od jastoga

Dani su gastronomskih užitaka i Trattoria Sunset Beach Dubrovnik jelovnikom se prilagodila zimskim mjesecima birajući obroke koje odgovaraju ovom vremenu. Tako se iz bogate ponude izdvajaju jela s roštilja; odresci i domaće gurmanske pljeskavice.

Foto: Foto Adria
Foto: Foto Adria

Soundset Ragusa i Trattoria Sunset Beach Dubrovnik ovog četvrtka daruju vam „Dan bez kuhače“. Nagrada koju osvaja sretan dobitnik ili dobitnica je ručak za četvero, a na meniju je ukusno spremljeni bakalar. Tradicija pripreme bakalara za vrijeme blagdana poznata je u narodu i ponuda u ugostiteljskim objektima je raznovrsna. Po čemu je baš njihov bakalar poseban ispričao nam je Zvonimir Luburić, šef kuhinje Trattorije Sunset Beach Dubrovnik.

- Poštujemo tradiciju u pripremi hrane, ali također volimo takvim jelima dodati nešto po čemu će biti posebna. Nismo ništa mijenjali u postupku pripreme bakalara. Namače se dan prije, kuha i miješa s krumpirom. Jedina razlika je ta što na kraju jelu dodajemo prah od crnih maslina i ulje od jastoga, koje sami pravimo. Masline se savršeno slažu s bakalarom, podižu cijelo jelo, a ulje od jastoga daje mu specifičan i bogatiji okus –pojašnjava šef Luburić.


Dani su gastronomskih užitaka i Trattoria Sunset Beach Dubrovnik jelovnikom se prilagodila zimskim mjesecima birajući obroke koje odgovaraju ovom vremenu. Tako se iz bogate ponude izdvajaju jela s roštilja; odresci i domaće gurmanske pljeskavice.
-Sve ono što nudimo našim gostima, pripremamo sami, od domaćih pljeskavica koje punimo kobasicama od tartufa i camembert sirom, do odrezaka koje pripremamo na poseban način i tretiramo dva sata prije nego idu na roštilj.
Posebnost kuhinje Trattorije Sunset Beach Dubrovnik, građani su već prepoznali pa rado biraju upravo jela s roštilja, ali i pizze i kolače.


Ako još niste posjetili Trattoriju u Uvali Lapad, svakako to učinite i uživajte u ukusno pripremljenim obrocima i desertima domaće proizvodnje, a najbrži slušatelj ili slušateljica danas ima priliku uživati u danu bez kuhanja uz ručak za četvero: bakalaru na bijelo s maslinama i uljem jastoga.

(promo)