Samo dobra glazba10. veljače 2017. 16:00

UTORKOM I ČETVRTKOM U UMJETNIČKOJ GALERIJI

Ciklus besplatnih radionica za djecu Umjetničke galerije Dubrovnik

Djeca crtanjem uče život, doživljaju svijet oko sebe i počinju učiti - umjetnost.

Vodene bojice, pastele, tempere ili obične drvene bojice. Stvaranje oblika, boja ili jednostavno crtanje. Djeca crtanjem uče život, doživljavaju svijet oko sebe i počinju učiti umjetnost. Potrebno im je puno zabave da bi bila sretna i zadovoljna, a kada mogu tu zabavu spojiti s učenjem nečeg novog i stvarati vlastita djela sreći kraja nema. Dodatno zadovoljstvo naravno pruža im mogućnost da netko stručan prepozna njihov rad.

Usmjerena na drugačiju priču o umjetnosti, Umjetnička galerija Dubrovnik ove godine organizira besplatne likovne radionice za djecu. Radionice će se održavati svaki tjedan počevši od 16. veljače, utorkom i četvrtkom od 17,30 do 19,00 sati u prostorijama Galerije. Radionice će se održavati do 25. svibnja 2018.

- Ideju smo dobili s obzirom da djeca u osnovnim školama imaju samo jedan sat likovnog tjedno, a crtanje i slikanje potiču razvoj motorike i inteligencije te kod djece potiču kreativnost i pomažu djeci da se lakše nose s problemima odrastanja te razvijaju njihovu vizualnu pismenost. Radionice su namijenjene djeci od prvog do osmog razreda osnovne škole - objasnila Magdalena Prkut, glasnogovornica Umjetničke galerije Dubrovnik, pri predstavljanju projekta.

Cijeli ciklus radionica vodit će stručni tim koji će nastojati djeci približiti umjetnost na način na koji će oni to najbolje razumjeti.

- Voditelji radionica bit će profesionalni likovni pedagozi s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom, a to su u ovom slučaju akademski slikar Ivan Perak i Jasmina Runje- najavila je Magdalena Prkut

Umjetnička galerija Dubrovnik nastoji takvim aktivnostima proširiti svoju djelatnost, jer već imaju iza sebe slične projekte.

- Tendencija je svakako u budućnosti da takvi ciklusi radionica postanu praksa, kako bi se djeca što više upoznala s likovnom umjetnošću. Ovim putem pozivamo sve roditelje još jednom da prijave svoju djecu i pridruže nam se u ovoj likovnoj priči - dodala je Prkut.

Sve informacije vezane za održavanje likovnih radionica i upise možete dobiti na telefon 020/638-234 ili mail info@ugdubrovnik.hr.

IA