Samo dobra glazba08. veljače 2017. 13:15

RADIONICE I STRUČNA VODSTVA

ČILIPI, CAVTAT, GRUDA Vrijeme karnevala Muzeja i galerija Konavala

U petak 10. veljače od 17 do 18 sati autorica izložbe održat će radionicu za djecu o likovima pokladnog suda i folklornom kazalištu, a predviđena je i izrada folklornih scenografija.

Foto: Facebook / Muzeji i galerije Konavala

Muzeji i galerije Konavla nastavljaju sa zanimljivim događanjima, logično za ovo doba godine, na temu maškara. U Zavičajnom muzeju u Čilipima ovog petka najmlađi imaju mogućnost upoznati se s karnevalima kakvi su nekad bili .

-Izložba Maris Caput „Kriv je! Spalite ga!“ u tijeku je u muzeju u Čilipima, a obradila je karnevale 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća u Čilipima i na Grudi te jako lijepo prikaziva folklorno kazalište koje se spontano razvilo u Konavlima. U petak 10. veljače od 17 do 18 sati autorica izložbe održat će radionicu za djecu o likovima pokladnog suda i folklornom kazalištu, a predviđena je i izrada folklornih scenografija. Od 18 do 19 sati planirano je besplatno stručno vodstvo kroz izložbu za sve zainteresirane građane- najavljuje ravnateljica ustanove Antonija Rusković Radonić.

Iz Zavičajnog muzeja priča nas vodi do kuće Bukovac u Cavtatu gdje kreću besplatna stručna vodstva za građane.

-Prvo stručno vodstvo planirano je za utorak 14. veljače od 17 do 18 sati. Bit će to jako zanimljivo jer kuća obiluje pikanterijama iz života Vlaha Bukovca, stvarima koje nam se čine da znamo, a zapravo ne znamo. Pokušat ćemo organizirati tematske tjedne obilaske kako bi ljude približili muzeju. Također, istoga dana od 18 sati kreće „Šarena školica“ tradicionalna likovna radionica Maris Caput- pojasnila je dalje ravnateljica Muzeja te najavila još jedno, sve popularnije, događanje koje se u organizaciji ove ustanove održava na Grudi.

-S obzirom da u Zavičajnom muzeju i Kući Bukovac nemamo prostorije za „šporku rabotu“, naša muzejska pedagoginja Anita Arbulić održava likovne radionice za djecu na Grudi. Trenutno izrađuju maske i maškaravaju se i ovo je događanje zapravo postalo najzabavnije, dodaje naša sugovornica, ponosna jer se mladi zabavljaju u muzejima i odrastaju uz povijest, a sve pod budnim okom stručnih voditelja.